5 rena fundament att essera din WFH-bas | Fredag ​​tankar om att se bra ut på utsidan och må bra på insidan

fem underverk av sminkvärlden
Om det någonsin var en tid att uppskatta undrarna av en ren, vardaglig arbetshästgrund, skulle det vara den tiden!

Det här är mina favoriter just nu. Vad är din?

ANNONS

5 rena fundament att essera din wfh bas

Lancôme huden känns bra hydrerande hudfärgad hälsosam glöd: ultra lätt med en demi-matt finish; Ser bra ut i person och i bilder.

Mac Face and Body Foundation: Den mest naturliga utseende av alla ren baser, och det är långvarigt också. Jag undrar dig inte, huden ser fortfarande ut som hud när du bär det här.

Första hjälpen Charm Ultra Repair Tinted Moisturizer: En vacker Satiny Finish med medium täckning! Dessutom blurs det porer.

Det kosmetika din hud men bättre grund + hudvård: Den här är också medium täckning, men finishen är närmare matt än de andra. Den knappt-där formeln känns som vatten.

Mac Studio Fix Soft Matte Foundation Stick: Den här är så lätt att blanda och har en mild, mjuk matt finish. I vissa fall gillar jag att lägga detta ovanpå ansikte och kropp. ?

Tankar om att se bra ut och må bra

För det mesta, när vi ser bra ut, känner vi oss bra. Jag hörde något längs dessa linjer nyligen i en mode video (det handlade om hur man inte ser “frumpy”, om du är nyfiken), och det pratade med mig.

I början, Erin, värdet av showen, säger …

“Vi pratar om hur hur du ser påverkar hur du känner, påverkar allt i ditt liv. När du ser bra ut, kommer du att må bättre. Du kommer att må bra. Du kommer att ha mycket mer för att ge alla andra. ”

Detta slog ett ackord med mig, för när jag har något att ge – oavsett om det är min tid, energi, pengar, kärlek, etc. – Jag ger alltid vad jag har till mina vänner och familj, som jag alltid är glad att göra , Men vad jag inte hade insett är dock att stammen av det senaste året har lämnat mig med mycket lite (eller snarare, noll) kvarvarande “oomph” för mig själv, och det har långsamt chippat bort vid mitt förtroende. Mitt ordspråkliga väl är bentorka.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

På sistone kan jag känna mig farligt nära den punkt där man rullar ut ur sängen en dag och stannar i samma crusty pyjamas i två veckor rakt.

Jag tror att en del av det är mitt hår, att vara ärlig. Jag har inte haft en snitt i mycket mer än ett år, och det har stört mig. Jag har inte velat göra någonting med det på sistone, eftersom det är praktiskt taget omöjligt att vrida det i någon form av användbar stil. Den frustrationen leder sedan till att jag säger: “Tja, f * ck det,” till allt annat. Varför störa sätter på solskyddsmedel eller mascara när ingen av det känns roligt?

Denna katt ser ut som hur jag känner på morgonen senast …
Åh, och glöm det att bli korrekt klädd, för att ingen kommer att märka om min t-shirt är inuti eller bakåt – inte ens de människor jag lever med, och jag vet det eftersom det hände flera gånger.

Eftersom jag inte riktigt har pratat med någon personligen, om det inte är enstaka curt-en- eller två-minuters konversation med försäljningsassistenten i kassan på Petco, eller ett kortfattat samtal på Preschool Dropoff, jag i vissa Fodraler tycker att jag undrar, “Varför fortsätter jag ens att försöka?”

Det roliga är, logiskt jag vet att 1) ​​det här är allt tillfälligt, och 2) vad som mest stör mig är exteriör. Det är allt frost, och inte kakan, vilket är något jag berättar för Connor hela tiden. Jag vet i det stora systemet av saker som de yttre sakerna är frippery. Jag är 100% medveten om att det som är på utsidan identifierar inte mitt värde på insidan.

Du vet att jag var tvungen att göra det.
Ändå … När jag tittar i spegeln och ser mig själv snyggt eller unkept, även när jag påminner mig om att de yttre sakerna inte är allt, och alla de bästa sakerna är på insidan känner jag mig fortfarande yucky. ?

Människor säger ofta att det första steget för att hjälpa dig själv kan erkänna att du behöver hjälp och tittar på att video fick mig att inse att jag behöver lite hjälp.

Så här är jag försiktigt påminner mig om att göra de saker som får mig att må bra är inte en trivial börda. Borsta mitt hår, sätta på solskyddsmedel på morgonen och curling mina fransar – det här är alla bra saker, och de är värda ansträngningen, för när jag ser bra ut, känner jag mig bra, och jag kommer att ha mycket mer att ge.

Åh, och en annan mild anteckning till själv: det behöver verkligen inte vara svårt. Ansträngningen behöver inte vara Herculean.

För de senaste nätterna, bäst före sängen, har jag satt ut en flaska av en av de rena baserna ovan, tillsammans med en lash curler, en mascara, en pennpenna, rodna och en läppstift, och jag ser till att Sätt på smink första på morgonen.

Överraskning, överraskning! – Jag har blivit lite bättre eftersom jag började göra det, och min plan för de närmaste dagarna är att göra detsamma imorgon, och nästa dag och tHan nästa ….

Åh, och tidigare den här veckan köpte jag mig några kläder för första gången i … Jag kan inte ens komma ihåg hur länge.

Också hittade jag en stylist som gör utomhusskärningar. Tänk på dig, jag har inte bokat ett möte än på grund av viruset och whatnot. Jag är fortfarande nervös över pandemin, men jag vet åtminstone det, när jag är redo, kommer hon att vara där, och det är en sådan mental lättnad.

Hur som helst, det är vad som händer med mig. Tack för att du lyssnar, och på den noten …

ANNONS

Din vänliga stadsdel charm missbrukare,

Kare

P.S. Tgif!

Published by optno

Categories: Uncategorized

Leave a Reply